Foto: Bildbyrån

I samma veva som JVM avrundades i Kanada inleddes en annan hockeyturnering i Japan. Just nu pågår nämligen U18-VM på damsidan, där det svenska juniordamlaget är med och spelar.

Under veckan har man hunnit med att möta Kanada (förlust med 1-2) samt Ryssland (förlust med 3-5). För en liten stund sedan avslutade laget sin tredje och sista gruppspelsmatch mot USA, där man föll på nytt med 0-2. Resultaten betyder en bottenplacering i grupp A för Sverige, där det är USA med tre raka segrar som toppar.

Slutspel och eventuella motståndare

Dock innebär inte bottenplaceringen att det är slutspelat för laget. Grupperna i turneringen är nämligen utformade utifrån lagens tidigare prestationer där Sverige återfinns bland de bästa lagen. En fjärdeplats innebär en plats i kvartsfinalen mot gruppettan i grupp B som ännu inte spelat klart sin sista omgång. Detta möte sker imorgon bitti klockan 06:30 svensk tid. Vinner man denna match väntar antingen USA i semifinalen.

Ser man till tidigare meriter i turneringen för Sverige har man tagit hem ett silver och fem brons under åren. I fjol tog man sig till final mot just USA där man föll med 3-9.

Sofie Hansson