Omslagsbilden till detta inlägg är hämtad från Bildbyrån

Tidigt i morse spelade de svenska damerna sin sista gruppspelsmatch mot Schweiz, där lagens placeringar i tabellens topp skulle avgöras. Inför mötet de båda på lika poäng med två vinster vardera i ryggen, samt en målskillnad som endast skiljde sig åt med ett mål.

Den första perioden bjöd inte på några mål, men ett flertal försök på detta. Skotten var 14-11 till Schweiz efter de första 20 minuterna och det syntes väl att båda lagen var ute efter gruppvinst. Matchens första puck i målet bjöd Alina Müller på efter drygt halva perioden och en bit in i den sista kunde svenskorna kvittera genom Anna Borgqvist. Dock tog det inte lång tid innan Schweiz kunde kontra och sätta 1-2 via Phoebe Staenz. Detta blev även slutresultatet för matchen.

Sverige kommer därmed att möta laget som hamnar på en tredjeplats i den andra gruppen, där det antingen är Finland eller Ryssland som kommer att anta den placeringen. De två lagen möts under morgondagen och först då vet vi vilka chanser Sverige har för att slutligen nå en semifinal. Varken Ryssland eller Finland har vunnit någon utav sina matcher hittills i turneringen och ryssarna har i sin tur inte satt ett enda mål. Därmed är det många som gissar på ett nordiskt rival-möte i kvarten på lördag.