Omslagsbilden till detta inlägg är hämtad från Bildbyrån

De svenska damerna spelade tidigt i morse sin placeringsmatch mot det koreanska hockeylaget, där man slutligen kunde placera sig på en sjundeplats i det olympiska mästerskapet. Slutresultatet för matchen blev 6-1 till Sverige, men är trots det inte en seger som man hurrar högt över. Placeringen i turneringen är den sämsta för laget under de sex mästerskap som har arrangerats. Matchen blev även den sista under ledning utav Leif Boork, som nu ersätts utav Ylva Martinsen.

Det svenska laget inledde målskyttet drygt fem minuter in i matchen. Strax därpå fick dock Korea möjligheten till powerplay, vilket man utnyttjade väl genom att kvittera till 1-1. Matchens nästföljande powerplay tilldelades sedan till Sverige, där man åter igen kunde ta ledningen. Efter detta bjöd den andra perioden på ett ytterligare svenskt mål och den sista perioden resulterade i såväl 4-1 som 5-1 och 6-1.

Kanada och USA kommer göra upp om guldet och silvret, samtidigt som OAR och Finland placerar sig som trea och fyra. Schweiz och Japan gör i sin tur upp om femte- respektive sjätteplatsen i turneringen.

Tidigare OS-placeringarn utav det svenska damlandslaget i ishockey:
1998: 5:e plats (laget hamnade femma i den gemensamma tabellen)
2002: 3:e plats (kom tvåa i sin grupp, slogs ut av USA i semin och besegrade sedan Finland i bronsmatchen)
2006: 2:a plats (kom tvåa i sin grupp, vann över USA i semin men förlorade mot Kanada i finalen)
2010: 4:a (kom tvåa i sin grupp, slogs ut av USA i semin och förlorade mot Finland i kampen om bronset)
2014: 4:a (kom tvåa i sin grupp, slog ut Finland i kvarten och förlorade sedan semin och bronsmatchen.