Svensk storseger mot Korea

Det svenska landslaget gjorde precis en repris utav vad Schweiz gjorde under helgen och besegrade de Koreanska damerna med riktigt stora siffror. Detta resulterar i stora förutsättningar för en eventuell gruppvinst. Om man kommer att toppa tabellen till slut är ännu inte klart, men någonting som är det är att det svenska laget är garanterade att spela kvartsfinal på lördag.

Fyra minuter in i matchen kom det första målet i numerärt överläge via Maja Nylén Persson. Drygt fem minuter senare kunde man utöka ledningen till 2-0, som kort därefter följdes utav 3-0 och även 4-0 innan den första perioden var över. Den andra perioden bjöd i sin tur endast på ett svenskt mål, men såväl två svenska utvisningar. Den sista perioden liknade på ett sätt den första, där målen ramlade in.

När slutsignalen ljöd stor det 8-0 till det svenska laget, som går in i den sista matchen mot Schweiz med +9 i målskillnad. Detta är ett mål sämre än det andra europeiska laget i gruppen, vilket innebär att det inte krävs mer än en vinst med ett mål för att vinna gruppen.

Av | 2018-02-12T15:27:22+00:00 12 februari, 2018|OS|0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Genom att du fortsätter att använda denna sajt så godkänner du användningen av Cookies. Mer info

Vi använder cookies för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar information om din användning av vår webbplats till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.

Stäng