Det svenska landslaget gjorde precis en repris utav vad Schweiz gjorde under helgen och besegrade de Koreanska damerna med riktigt stora siffror. Detta resulterar i stora förutsättningar för en eventuell gruppvinst. Om man kommer att toppa tabellen till slut är ännu inte klart, men någonting som är det är att det svenska laget är garanterade att spela kvartsfinal på lördag.

Fyra minuter in i matchen kom det första målet i numerärt överläge via Maja Nylén Persson. Drygt fem minuter senare kunde man utöka ledningen till 2-0, som kort därefter följdes utav 3-0 och även 4-0 innan den första perioden var över. Den andra perioden bjöd i sin tur endast på ett svenskt mål, men såväl två svenska utvisningar. Den sista perioden liknade på ett sätt den första, där målen ramlade in.

När slutsignalen ljöd stor det 8-0 till det svenska laget, som går in i den sista matchen mot Schweiz med +9 i målskillnad. Detta är ett mål sämre än det andra europeiska laget i gruppen, vilket innebär att det inte krävs mer än en vinst med ett mål för att vinna gruppen.