Foto: Henric Wauge

Gårdagens träningslandskamp för de svenska småkronorna slutade i en 2-3 förlust mot de finska lejonen. Inför en publik på drygt 2 400 åskådare kämpade lagen in i det sista i ett möte som inte avgjordes förrän i de absolut sista sekunderna.

De två lagen öppnade upp mötet väldigt jämnt och trots flera powerplay i den första perioden slutade de första tjugo minuterna mållöst. I den andra perioden dröjde det dock inte länge innan Kasper Simontaival kunde ta ledningen för Finland. Kort därpå kunde dock Sverige kontra och kvittera genom Tobias Björnfot. Knappa minuten senare kom ett ytterligare svenskt mål av Simon Holmström och det såg mycket ljust ut.

Halvvägs in i perioden åkte dock Ludvig Hedström på ett matchstraff och det efterföljande boxplayet resulterade i ett nytt finskt mål. Skottmässigt gjorde Sverige sin starkaste insats i den sista perioden, där man jagade ett övertag. Till slut var det dock Veeti Miettinen som med 11 sekunder kvar av ordinarie tid kunde knipa segern för Finland. Trots detta spelade man både förlängning och straffar efter en överenskommelse mellan lagen. Där var det Sverige som presterade bäst.

Sverige inleder VM mot USA på torsdag. Finland tar i sin tur an Kanada i sin första kamp på isen.

Om artikelförfattaren:

Sofie Hansson – Sportskribent
sofie@vmhockey.se

>> Läs mer om mig här