Betsson

I detta års Hockey-VM kommer det att bli svårare för NHL-spelare att ansluta till mästerskapet. Det har kommit nya regler på grund av den rådande situationen med Covid-19.

Det som är positivt är att det denna gång får vara 28 spelare med i truppen jämfört med 25 stycken som det annars brukar vara. Spelarna ska åka till Riga 16 maj för att sitta i karantän tills turneringen startar. Efter detta får enbart 6 NHL-spelare ansluta till truppen och dessa måste sitta i karantän i minst 5 dagar. Det finns dock ej någon begränsning i hur många NHL-spelare som kan ansluta innan 16 maj.

– Tanken är att Kanada och USA plockar ihop sina lag före turneringen och sedan anländer de med ett charterflyg. De europeiska NHL-spelarna får åka i samma plan. Jag tror inte att många NHL-spelare kommer till VM efter det, säger Kalervo Kummola, Vice ordförande hos IIHF.

Det finns redan nu NHL-spelare som tackat nej

Erik Karlsson (San Jose Sharks) nobbar Tre Kronor till detta VM.

– Jag vill väldigt gärna, jag älskar att spela i landslaget och hade tänkt vara med i VM ifjol innan det blev inställt, men på grund av familjesituationen och covid och lite annat kommer det bli svårt den här gången, säger han till Sportbladet och lägger till:

– Jag har haft kontakt med ”Garpen” och Marcus Ragnarsson under säsongens gång och inte tackat definitivt nej ännu, men det blir nog dessvärre så. Det är tråkigt, men det har varit en svår säsong rent familjemässigt och man kan inte bara tänka på sig själv.