Expekt

Kanada såg ut att gå mot en bekväm seger mot Österrike i hockey-VM. Med en 6-1-ledning in till tredje perioden vände allt. Kanada släppte in fem puckar i tredje perioden, för att ta matchen till förlängning. Där Kanada dock vann.

Under tisdagskvällen spelade Kanada mot Österrike i Prag och Grupp A. Kanada var, som den stornation man är, väldigt stora favoriter mot ett Österrike som hittills inte spelat in en poäng i turneringen. Kanada började också bra och ledde med 3-1 efter första perioden. Med tre nya mål i andra perioden ledde man med 6-1 inför sista perioden och många räknade hem segern för kanadenserna. Men då vände allt.

Österrike reducerade till 6-2 efter tre minuter och 6-3 kom minuten senare. Efter halva perioden spelad kom 6-4 och med fyra minuter kvar kom 6-5. Och sedan skedde det som ingen trodde skulle ske: Marco Rossi utnyttjade ett misstag och överlistade Jordan Binnington till 6-6 och ett högt jubel i O2 Arena. Österrike vände på steken med fem mål på 20 minuter i tredje perioden och Kanada var skakat.

Matchen gick till förlängning och där avgjorde John Tavares efter 15 sekunder till Kanadas fördel. Kanadensarna fick därmed ”bara” med sig två poäng från matchen medan Österrike tog sin första poäng i turneringen. Matchen slutade 7-6 efter förlängning till Kanada.