Foto: Bildbyrån

Avslutningsmatch i Beijer Hockey Games och tillika derby mellan Sverige och Finland. Finland som jagade sin första vinst och Sverige ville vinna sin andra match. Först efter straffar stod Finland som vinnare.

En något svag inledning av Sverige i matchen. Finland är det lag som skapar press men utan att det egentligen blir farligt.

En mycket bra omställning av tre kronor ger Sverige ledningen med 1-0 i den sjätte spelminuten. Bemström får till en lite chip förbi finska försvararen vilket skapar 3-2 läge och där sedan Joakim Nygård lägger över pucken till Bemström som sätter den i öppet mål. Fantastiskt fint spelat.

Finland har fortsatt hög press och lyckas stressa tre kronor som får svårt att hinna ställa om till anfall. De få gånger som Sverige kommer till anfall gör det detta mycket väl och skapar oreda i det finska försvaret. Men en helt ok svensk första period.

Mer kraft och mer energi
Slarv i det svenska laget och efter 24 sekunder smäller det och Finland har kvitterat till 1-1. Vilken mardrömsstart.

Snabbt passningsspel av tre kronor där Persson skickar in pucken framför mål, Isac Lundeström kommer glidande och vinklar in pucken. Sverige leder igen efter 7.43 in i 2:a perioden.

Efter målet kommer Sverige ut med kraft och energi, helt plötsligt är det Tre kronor som styr matchen. Därför kom det som en liten överraskning när Finland kvitterar. Backskott från Leskninen, Niko Ojamäki är snabbt framme, plockar en retur och det står nu 2-2 11.50 in i 2:a perioden.

Matchen första utvisning kommer efter 39 minuter 43 sekunder då Björninen visas ut 2 minuter för hakning.

Finska skott och svenska touchar
Ett anfall av Finland som känns ganska ofarligt leder till finsk ledning. Ojamäki med ett överraskande dragskott, touchar svensk klubba och ställer Reideborn i mål.

Sverige får ytterligare powerplay. Dock avslutas powerplayet med en svensk utvisning. Detta läge utnyttjar Finland och utökar till 4-2. Soumi skjuter, det blir en touch på svensk klubba och pucken glider förbi Reideborn. Inte ett helt rättvist ställning sett till matchen.

Svenska spelarna började hänga med huvuden. Då var det ett viktigt mål som kom 10.41 när Nygård reducerar till 4-3. Publiken exploderar när Bemström kvitterar till 4-4 med lite mer än 5 minuter kvar av matchen.

Matchen går till förlängning och straffar
Det krävdes straffläggning för att avgöra denna match och då var Finland som var skickligast och vinner matchen med 5-4.

Grattis också till Tjeckien som vinner Beijer Hockey Games!

Om artikelförfattaren:

Anders Granström – Ansvarig utgivare & Sportjournalist
[email protected]
073-9917157

>> Läs mer om mig här