Omslagsbilden till detta inlägg är hämtad från Bildbyrån

De åtta lagen i damernas ishockeyturnering har nu alla hunnit med att spela varsin match och vi tänkte därför ta en titt på ställningen i tabellerna. I grupp A är det Kanada som befinner sig i toppen tack vare en bättre målskillnad än grupptvåan USA. Finland och Ryssland fick båda två se sig besegrade i sina inledningsmatcher under helgen och placerar sig just nu för att behöva spela kvartsfinal. I den svenska gruppen är det Schweiz som ligger i toppen efter att ha besegrat det Koreanska laget med 8-0. Sverige i sin tur placerar sig som tvåa, vilket är placeringen som krävs för att ta sig vidare ifrån gruppspelet.

Om Sverige behåller sin andraplats i gruppen kommer man att få möta det tredjeplacerade laget i grupp A i kvartsfinalen. Vinner man istället gruppen blir det istället de sämst placerade laget i grupp A som man får möta. Samtidigt kvalificerar sig de två bästa lagen i grupp A direkt till semifinal.

Dagens matcher i turneringen
Just nu spelar Schweiz och Japan sin andra match och senare idag kommer även Sverige ställa sig på isen. Motståndet för dagen blir Korea, som man mötte så sent som i förra veckan. Då blev resultatet 3-1 och förhoppningsvis går det vägen även den här gången. Matchen börjar klockan 13:10 svensk tid och går att se i Eurosport 1. För den som inte har tillgång till den kanalen sänds även matchen i Kanal 5 från klockan 14:00.