Foto: Bildbyrån

Tre Kronor trampade igår igång hemmaturneringen Beijer Hockey Games, men imponerade knappast. Förlust 5-2 mot Tjeckien efter en genomgående slarvig match där skärpan saknades. Samtidigt lyckades stundande motståndaren Ryssland besegra Finland efter förlängning. Svenskarna kommer av premiäromgången att döma få det tufft även på lördag och jag har hittat fina odds på rysk vinst.

Match: Sverige-Ryssland (Beijer Hockey Games) | Speltips: Money Line Ryssland | Odds: 1.88 | Units: 2/5 | Spelbolag: Betsson | Spelstopp: 15:30

Det var få ljusglimtar i Tre Kronors match mot Tjeckien. Att överspelet på 5.5 mål till 2,13 gick hem var en. Emil Bemströms distinkta direktskott till 1-0 absolut den största. Tyngden i fjärdekedjan med Larsson-Händemark-Sylvegård en annan. Mycket mer var det inte. Svenska laget försökte, men kreativiteten hämmades av premiärnerverna som genomsyrade den oerfarna laguppställningen. Endast 20 skott mot den tjeckiska målvakten och ett power-play som, förutom vid 1-0, inte lyckades nypa sig fast i offensiv zon. Potentialen finns, men i dessa sammanhang räcker inte det – speciellt inte mot lag som Ryssland.

Ryssarna, som hade förmånen att starta turneringen på hemmaplan i Jaroslavl, ledde mot Finland tills det att det bara var nio sekunder kvar av matchen. Finnarna lyckades forcera in en kvittering och tvingade fram straffar innan Ryssland kunde knipa extrapoängen. Stor straffhjälte blev poängkungen Dmitry Kagarlitsky, som kommer bli ett stort problem även för dom svenska backarna.

Euro Hockey Tour-ledarna Ryssland kommer till matchen mot Sverige med en trupp komponerat av uteslutande KHL-spelare – med skyttekungen Ilya Mikheyev i toppform. Mikheyev, som till vardags representerar Avangard, ligger delad trea i KHLs skytteliga med 22 mål på 58 matcher. I matchen mot Finland höll han på att bli matchhjälte med sina två mål. Båda målen gjordes i spel fem mot fem, och får Mikheyev chansen i power-play mot ett utvisningsgeneröst Tre Kronor blir han svårstoppad.

Betsson erbjuder 2,55 på rysk 2a, men precis som förra gången säkrar jag upp, och väljer money line till 1,88. 2/5 units. Från ett svenskt perspektiv hoppas man såklart att Tre Kronor har gjort sig av med premiärnerverna och får ordning på spelet. Kanske till och med snår åt sig en poäng. Mer än så mäktar man nog inte med. Inte om Mikheyev får bestämma.

Speltips: Money line Ryssland

Jag väljer att spela Money line Ryssland.

  • En darrig premiärmatch av Sverige där power-play spelet var en besvikelse
  • Stark rysk offensiv med nyckelspelare i toppform
  • Ryssland har en bred trupp och är alltid starka i dessa turneringar
  • Ryssland hade godkända 30 skott mot Finland. Sverige endast 20 mot Tjeckien trots fem power-plays
Spela Money Line Ryssland till 1,88 hos Betsson

Alla speltips på vmhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Om artikelförfattaren:

Alexander Carlsson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här