Foto: Bildbyrån

På torsdag, 7 februari 19.00 är det nedsläpp mellan Tjeckien och Sverige på Hovet i Stockholm, och visst blir det väl som alltid en målrik tillställning?

Match: Tjeckien-Sverige (Beijer Hockey Games) | Speltips: över 5,5 mål | Odds: 2.13 | Units: 2/5 | Spelbolag: Betsson | Spelstopp: 19:00

Som jag skrev i en krönika tidigare är Beijer Hockey Games en måsteturnering för Sverige, men även Tjeckien, för att hänga med i racet på titeln i den totala Euro Hockey Tour-tabellen. Sverige ligger just nu på sju poäng, tätt följt av Tjeckien på fem. Båda lagen har sedan Channel One Cup i december gjort stora förändringar i truppen, med flertalet debutanter och majoriteten oerfarna landslagsspelare. Detta gör det svårt att sia i hur turneringen kommer gå, särskilt så här i början av turneringen.

Vid en första titt på oddsen måste jag säga att 1,93 på svensk vinst hos Betsson inte alls är ett dåligt alternativ, speciellt med tanke på att Sverige vunnit båda matcherna mot Tjeckien under Euro Hockey Tour. Det finns dock ändå en ovisshet kring det svenska laget. Många oprövade kort och en sen skada på Jacob Josefsson får mig att tveka. Istället satsar jag på överspelet, där det finns betydligt fylligare statistik att tillgå.

Under Channel One Cup gjorde Sverige sju mål och släppte in åtta på tre matcher. Slutresultaten var 3-2 i samtliga matcher, där Sverige lyckades vinna en (mot just Tjeckien). Totalt fem mål i varje match med andra ord. Tjeckien hade det något jobbigare bakåt, och slutade jumbo med åtta gjorda och 13 insläppta på tre matcher. Vinst mot Finland 4-3, förlust mot Ryssland 7-2 och förlust mot Sverige. Ett snitt på sju mål per match.

Jag tror med andra ord att vi kan vänta oss en målrik match på torsdag. En stark anledning till detta, förutom tidigare resultat, är den offensiva frejdighet som finns i det svenska laget med SHLs skyttekung Emil Bemström i täten.

1,26 på Över 4.5 kassar känns som en trygg lina, men oddset är något lågt för att vara spelvärt. Bettsson ger oss 2,13 på över 5.5 mål, vilket får ses som premiäromgångens bästa drag.

Ska vi säga 6-0 till Sverige?

Speltips: Det blir fler 5,5 mål i matchen

Jag väljer att spela på att det blir fler än 5,5 mål i matchen. Här är några orsaker till detta:

  • Stark offensiv i Sverige
  • Tjeckien har haft problem med att hålla tätt bakåt
  • Tjeckien har ett snitt på 7 mål per match under Channel One Cup
Rygga Över (5.5) till 2,13 hos Betsson!

Alla speltips på vmhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Om artikelförfattaren:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@vmhockey.se

>> Läs mer om mig här