MATCH: Sverige – USA

 SPELTIPS: Sverige vinner

 SPELSTOPP: 19:30 5/1

 SPELBOLAG: Snabbare

 Odds:

2.97
Snabbare

Jag har valt att placera mitt spel på Juniorkronorna i deras kommande match, och jag gör det genom snabbare.com där oddsen står på imponerande 2.97. Mitt beslut grundar sig på flera starka argument. För det första var Sveriges prestation i den tredje perioden mot Tjeckien övertygande, en uppvisning av skicklighet och beslutsamhet som lovar gott inför framtida utmaningar. Sedan har vi USA som, trots sin status som turneringsfavoriter, visade påtagliga svagheter i sitt försvarsspel mot Finland. Dessa svagheter är precis vad Sverige behöver utnyttja.

En annan viktig faktor är hemmaplansfördelen. Att spela inför 12 000 entusiastiska hemmafans ger inte bara en moralisk boost utan kan också vara avgörande i kritiska ögonblick i spelet. Sveriges styrka ligger även i dess robusta back- och centerspel. Med stjärnor som Axel Sandin Pelikka och Mattias Hävelid på backsidan, samt en centerlinje bestående av Noah Östlund, Filip Bystedt och David Edstrom, finns det en imponerande blandning av kraft och finess som kommer att vara avgörande.

Sveriges historik i turneringen hittills är också värd att notera. Efter en strålande seger mot Kanada och en solid prestation i gruppspelet, verkar laget nu helt redo att utnyttja fördelarna med att spela på hemmaplan, speciellt i dessa avgörande matcher. Å andra sidan är USA under press. Deras prestationer har varit goda, men deras sårbarhet under längre anfall, som observerades mot Finland, är något Sverige kan exploatera. Det gäller särskilt då USA saknar utpräglad spetskompetens i backlinjen, med undantag för Lane Hutson.

Ändå är det viktigt att Sverige är medvetna om USA:s offensiva hot, särskilt från spelare som Cutter Gauthier. För att inte hamna i underläge bör Sverige undvika att tillbringa för mycket tid i försvarszonen. Med dessa överväganden är det tydligt att Sverige inte bara går in i matchen med hjärtat, utan också med en stark strategi som stöder valet av spelet på snabbare.com till ett odds av 2.97. Det är ett spel som inte bara är lockande ur ett odds-perspektiv, utan också välunderbyggt med tanke på lagen och deras prestationer hittills.

Speltips: Sverige vinner under ordinarie tid

Jag väljer spelet Sverige vinner under ordinarie matchtid till 2.97 gånger pengarna.

Alla speltips på vmhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 5 januari, 2024