MATCH: Sverige – Lettland

 SPELTIPS: Sverige -1,5

 SPELSTOPP: 19:20 25/5

 SPELBOLAG: Expekt

 Odds:

1.75
Expekt logga

Dags för slutspel och det blir ingen ”lett” match om man säger så. Lettland spelade riktigt, riktigt bra mot ett Schweiz i förra matchen.  Sverige fick se sig besegrade senast mot USA. Men tycker att matchen gav några positiva tecken, man kämpade in i det sista och kunde ta matchen till övertid.  

Nu är gruppen helt historia och vad man har gjort tidigare spelar egentligen ingen roll. Man ställs nu mot ett Lettland som jag tycker är lite obehagligt, men tror att Sverige drar det längsta strået. Man är bättre på varje position och ska kunna ta sig vidare! Men man kommer få kriga för det! För Lettland kommer inte ge sig i första taget.

Expekt betalar i dagsläget ut 1.75 på handicap -1,5 till Sverige. Det är ett riktigt bra odds! 

Att Sverige vinner med minst två mål ser jag som en självklarhet. Man har spetsen, defensiven och även målvaktsspelet som jag tycker att Lettland saknar. Lettland har gjort det bra i VM, men här tar resan slut. 

Man kunde besegra Schweiz på övertid, men man ska tänka på att Schweiz redan hade säkrat gruppsegern och jag tycker att man såg många stunder där dem inte slet ut sig allt för mycket. Det var i alla fall inte samma Schweiz som vi sett tidigare i gruppspelet.

Speltips: Sverige vinner med minst två mål

Jag kör -1,5 till Sverige, att de alltså vinner med två mål av två anledningar. 

  • Sverige är bättre, på varje position. Det här ska de ta!

  • Lettland har släppt in 17 mål på sina 7 matcher. Så målvaktsspelet har inte övertygat om man ska jämföra med Sveriges 7 insläppta.

Alla speltips på vmhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 24 maj, 2023