MATCH: Sverige – Frankrike

 SPELTIPS: Sverige vinner med minst fyra mål

 SPELSTOPP: 16:20 20/5

 SPELBOLAG: Expekt

 Odds:

1.75

Sverige har säkrat kvartsfinal och nu kan de säkra gruppsegern. Ta del av VMhockey speltips på gruppspelsmatchen mot Frankrike i hockey VM 2024.

Det är en välbekant historia i den här turneringen. Sverige går in i en match där de är flera gånger så bra som motståndet. Där Sverige har 18 NHL-spelare med sig i turneringen har Frankrike bara en – som inte ens är ett stående namn i Seattle Krakens laguppställning. Frankrikes trupp består till största delen av spelare från europeiska ligor i nivå 2 eller 3, och på papperet är det en klar missmatchning.

Lagen har spelat mot i stort sett samma motstånd och Sverige leder gruppen efter fem segrar på fem matcher med 26 gjorda mål och endast 7 insläppta. På samma antal matcher har Frankrike en vinst och tre förluster, med nio gjorda mål och 17 insläppta.

Sverige är ett av de lag som har gjort flest mål i turneringen, samtidigt som det är det lag som har släppt in minst. Frankrike, som ändå har haft en hyfsad defensiv, är bland de sista på listan över antal gjorda mål, och det är svårt att se hur de skulle kunna få mer än en förbi det svenska försvaret.

Den enda risken är Frankrikes powerplay, som har fungerat bra i den här turneringen. Sverige är dock ett av lagen med minst utvisningar i turneringen och med 100% framgång i att klara av dessa, Rasmus Dahlins 5-minutersstraff mot Lettland inräknat.

Och vilken match det blev mot Lettland! Trots att det inte på något sätt var ett enkelt motstånd tog sig Sverige förbi letterna med en till synes enkel 7-2-seger. Laget svarade på ett utmärkt sätt efter Lettlands kvittering till 2-2 och visade prov på riktig karaktär och vinnarmentalitet.

På grund av den mentaliteten ser jag inga risker för att Sverige ska slappna av, trots att de i stort sett redan har vunnit gruppen. Laget vill fortsätta, det vill tajta till sig inför slutspelet och de ledande spelarna är tillräckligt mycket individualister för att vilja fortsätta göra mål.

Speltips: Sverige vinner med minst fyra mål

  • Skillnaden i kvalitet är enorm!

  • Sverige vann med 7-2 mot Lettland, som är en tuffare motståndare än Frankrike.

  • Slutspelet närmar sig – jag litar på att Sverige bara kommer förbättra sitt spel ytterligare från och med nu.

Alla speltips på vmhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.