MATCH: Sverige – Schweiz

 SPELTIPS: Över 6.5 mål i matchen

 SPELSTOPP: 19:30 2/1

 SPELBOLAG: Snabbare

 Odds:

1.86
Snabbare

Äntligen har tiden kommit för Sverige att delta i kvartsfinalen, där de möter Schweiz. Sverige ses som tydliga favoriter i denna match, och spekulationerna kretsar inte kring om de kommer att vinna, utan snarare med hur stor målmarginal. Skillnaden i spelklass mellan lagen anses vara markant. Trots detta förväntas Schweiz spela offensivt för att hålla matchen levande.

Under gruppspelet imponerade Sverige genom att vinna grupp A. Deras sista match i gruppspelet var dock en förlust mot Finland efter straffar. I den matchen tog Finland kommandot tidigt, vilket påverkade matchens dynamik. Sverige tog dock över i den andra perioden, vilket visade deras styrka när de är fokuserade. Denna mentalitet blir avgörande mot Schweiz, där Sverige förväntas dominera både spel och målchanser. Med sin starka offensiv har Sverige goda möjligheter att göra mål, beroende på Schweiz målvakts prestationer den dagen.

Junior-VM karaktäriseras av matcher med högt tempo, många målchanser och ett ibland mindre prioriterat försvarsspel. Schweiz kommer sannolikt att behöva ta risker och skapa egna målchanser, då ett defensivt spel inte kommer att räcka mot Sverige. Med chanser till powerplay och kontringar, förväntas Schweiz också få möjligheter att göra mål. En tidig ledning för Sverige kan öppna upp matchen ytterligare, eftersom Schweiz då måste pressa framåt.

Med den offensiva naturen av juniorhockey, kommer Sverige fortsätta att anfalla även vid ledning. De strävar efter att imponera på den svenska publiken, och följer principen att anfall är det bästa försvaret. Att satsa på ett spel med många mål, över 6.5 mål, till oddset 1.86 hos snabbare.com, verkar vara ett klokt drag för denna kvartsfinal.

Speltips: Över 6.5 mål i matchen

Alla speltips på vmhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 2 januari, 2024