Foto: Bildbyrån

Med drygt tre månader kvar till nästa juniorvärldsmästerskap har Tomas Montén gott om tid att se vilka 23 spelare han vill ha med i truppen. Men vilka spelare har egentligen chansen?

Ser man på spelarna i förra årets trupp är det tio namn som har åldern inne för att spela även i år. Av dessa har åtta namn fått chansen under augusti månads träningslandskamper. Samuel Fagemo och David Gustafsson är de som här presterade allra bäst och levererat flertal mål för landslaget.

Adam Boqvist och Rasmus Sandin som inte blivit uttagna, befinner sig just nu i AHL där deras framgångar kan leda till en JVM-plats i slutändan. Ligan har ännu inte startat och det återstår att se vilken formkurva de visar upp. Båda spelarna bidrog med fyra poäng vardera vid fjolårets mästerskap.

Skada kan hindra Hållander från VM-spel

Ser man till övriga spelare som fått chansen att visa upp sig är Filip Hållander den som efter Fagemo o Gustafsson bidragit med allra mest. Hur Hållanders chanser till JVM ser ut är dock svåra att förutse då han just nu är skadad och inte väntas återkomma till spel förrän i december.

Nästa trupp för juniorerna tas ut den 21 oktober.

Om artikelförfattaren:

Sofie Hansson – Sportskribent
sofie@vmhockey.se

>> Läs mer om mig här