Efter två tuffa nederlag mot Kanada kunde det svenska U18-landskaget äntligen visa var skåpet ska stå. Under natten tog laget hem VM-bronset efter en storseger med 8-0 mot Finland.

Förlusten mot Kanada i gårdagens semifinal tog småkronorna till kampen om bronset mot de finska lejonen, ett lag som visat framfötterna i samtliga matcher under turneringen. Sverige inledde matchens med att ta en 2-0 ledning i den första perioden och kunde kort in i den andra utöka till 3-0 följt av 4-0. Därefter fortsatte målen att rassla i under den sista perioden. Isak Rosén låg bakom såväl matchens första som sista mål och blev i och med sin insats lagets bästa poäng- och målgöraren under turneringen.

Men finnarna var inte helt chanslösa. Skottstatistiken på mål vann Sverige med ett ynka mål (36-35) över matchen totalt och såväl den första som den sista perioden bjöd på fler skott från finskt håll. Dock var det inget av dessa som kom in i kassen bakom Carl Lindbom som gjorde ens trålande insats. Detta är Sveriges femte U18-brons och elfte medalj totalt.

Annons: ⇢ Svenska Spel Sport & Casino - Få 100 kr extra att spela för

Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-819100. Spelalagom.se

Kanada nya världsmästare

Kanske inte helt otippat blev det Kanada som tog hem hela turneringen efter finalmatchen mot Ryssland. Den första perioden var jämn och bjöd på två mål från bägge lagen. Men därefter drog Kanada iväg och kunde slutligen sätta det vinnande 5-3 målet genom stjärnan Shane Wright. Detta är lagets fjärde U18-titel.