Sveriges U18-herrar börjar toppa formen inför U18-VM i april/maj. Efter en stark seger mot hemmanationen och favorittippade USA blev Småkronorna slutsegrare i en tuff femnationsturnering.

Under några dagar har nu Sveriges U18-landslag, med spelare födda 2006 och 2007, varit i amerikanska Plymouth för tuffa matcher mot bra motstånd. Inför nattens match mot USA hade Sverige tre segrar med sig och likaså hemmanationen, där det blev en typ av final för turneringssegern. Då klev Sveriges bästa 07:or fram. I en match där USA bombarderade målet stod Love Härenstam (född 07) för en formidabel insats och räddade 46 av 49 skott. Sverige sköt å sin sida bara 15 skott men fyra av skotten gick i mål.

USA tog ledningen i matchen men Sverige kvitterade genom Alexander Zetterberg drygt 30 sekunder senare och Jakob Ihs Wozniak (född 07) gav Sverige ledningen i första perioden. USA återtog ledningen med andra periodens två enda mål till 2-3 inför den tredje perioden. Då steg supertalangen Anton Frondell, även han född 2007, fram och blev matchhjälte. Djurgårdsforwarden satte dit 3-3 i powerplay efter nio minuter i sista perioden. När Småkronorna sedan fick en chans i powerplay i matchens absolut sista minut så klev Frondell fram igen. Med två (!) sekunder kvar av matchen satte Frondell fyran för svensk del och det matchavgörande målet. Bråk utbröt på isen direkt efter slutsignalen där ett USA, som nästan aldrig förlorar, visade sig vara dåliga förlorare.

Småkronorna vann fyra av fyra matcher i Plymouth och tog hem en imponerande turneringsseger där USA och deras U18-lag anses vara smått oslagbara men där Sverige återigen visade att ett starkt målvaktsspel och effektivitet räcker långt. Sverige kan förhoppningsvis upprepa bedriften när U18-VM spelas i Finland (Esbo och Vanda) i april och maj månad. Turneringen i Plymouth var Sveriges sista innan VM-lägret i april.