Foto: IIHF

Småkronorna inledde VM med att enkelt besegra Belarus med 6-1. Efter den matchen gick Sverige rejält på pumpen när Kanada körde över Småkronorna och vann med hela 12-1. Men till den tredje matchen så studsade Sverige tillbaka när man besegrade Schweiz med 3-1. 

Inatt spelade Småkronorna sin tredje gruppspelsmatch mot Schweiz. En match där Sverige behövde studsa tillbaka efter nederlaget mot Kanada matchen innan. Det började även i uppförsbacke i matchen mot Schweiz för Sverige.

Benjamin Bougro gjorde matchens första mål och 0-1 till Schweiz i början av andra perioden. Men Sverige fortsatte kriga på och utdelningen kom när Isak Rosén kvitterade till 1-1 med åtta minuter kvar av andra perioden. Det blev starten på ett par intensiva minuter för Sveriges del och bara tre minuter efter Sveriges kvittering så kom även ledningsmålet när när Liam Dower Nilsson prickade in 2-1 till Småkronorna. Det dröjde bara lite mer än 1 minut efter ledningsmålet så kunde Arvid Sundin utöka Sveriges ledning till 3-1 och Sverige hade därmed gått från underläge till ledning med 3-1 på ett par minuter.

Resultatet 3-1 stod sig matchen ut och Sverige studsade därmed tillbaka på vinnarspåret igen. Segern innebär att Sverige nu ligger trea i sin grupp på sex poäng. Lika många som Kanada och Belarus. Kanada har dock en match mindre spelad.

Det är de fyra bästa lagen som tar sig vidare till kvartsfinalerna och närmast väntar Lettland i den sista gruppspelsmatchen, ett Lettland som ännu inte har vunnit någon match i U18-VM.