Expekt

Frölunda HC och Skellefteå AIK spelar en sjunde och avgörande match i SM-semifinalerna 2024. Efter att Frölunda tog hem måstematchen i Scandinavium väntar ett avgörande möte i Skellefteå på torsdag.

Under tisdagskvällen möttes Frölunda och Skellefteå i Scandinavium i match sex av SHL:s semifinalserie. Rögle, som svepte Växjö med 4-0 i matcher, har väntat i några dagar på sitt finalmotstånd. Och ännu lite till får de vänta.

Frölunda hade kniven mot strupen på hemmaplan och var tvungna att vinna i ett kokande Scandinavium. Den första perioden innehöll en drös utvisningar, däribland ett matchstraff och fem minuter för den tidigare Frölunda-produkten (idag Skellefteå) Andreas Johnsson, men inga mål. Målet kom dock i andra perioden när David Edstrom gav Frölunda ledningen med 1-0 efter en minut. Målet höll sig perioden ut och ledningen likaså. I tredje perioden dök dock nästa Johnson fram i handlingen. Andreas bror Jonathan, också med bakgrund i Frölunda, kvitterade för Skellefteå till 1-1 i början av sista perioden.

Men Frölunda skulle återta sin ledning och fullborda segern till slut. Lagkaptenen Max Friberg stod för det matchavgörande målet till 2-1 i mitten på period tre och Jere Innala spikade slutresultatet till 3-1. Frölunda tar därmed sin andra raka seger och nu står matchserien 3-3 inför avgörandet i Skellefteå på torsdag med nedsläpp 19:30.

Under matchens tio sista sekunder kom sex utvisningar för osportsligt uppträdande, och känslorna är heta inför match sju i Västerbotten. Max Friberg, Henrik Tömmernes och Christian Folin fick utvisningar för Frölunda samtidigt som Jonathan Pudas (äntligen tillbaka för sitt lag), Rickard Hugg och Filip Sandberg också åkte ut för osportsligt uppträdande. Lägg därtill en varsin roughing på Erik Borg och Pär Lindholm efter slutsignal. Hett inför game seven på torsdag alltså.