Inatt vann Sverige mot Lettland med 7-0 och Kanada besegrade som väntat Belarus. Grupp A bjöd inte på några överraskningar, medan i grupp B var det tight in i det sista.

Matchen mellan Finland och USA svängde och det var ett mål från USA med 2 sekunder kvar som ledde till förlängning där Finland sedan fick se sig besegrade. Men trots detta så kunde Finland vinna grupp B följt av Ryssland som, med stor marginal, slog Tjeckien.

Lagen som möts i kvartsfinal

Ryssland-Belarus
Kanada-Tjeckien
Finland-Schweiz
Sverige-USA

Ryssland, Kanada och Finland får ses som stora favoriter i sina respektive kvartsfinaler medan matchen mellan Sverige och USA är öppen. Småkronornas kvartsfinal spelas 3:e maj kl 03.00.

Vilka lag som sedan spelas i semifinal avgörs av följande kriterier; 1) placering i gruppen, 2) poäng i den inledande omgången, 3) målskillnad i den inledande omgången, 4) mål gjorda i den inledande omgången 5) seedningen inför detta mästerskap. Det bäst rankande laget kommer att möta det lägst rankade, den näst bäst rankade kommer att möta den 3:a rankade. Om värdlandet (USA) kvalificerar sig för semi så kommer denna att spela den tidiga matchen, annars är det den bäst rankade landet som spelar. Detta avgörs först efter kvartsfinalerna spelas.


Annons: ⇢ LeoVegas - Sätt in 100 kr eller mer och få ett gratisspel värt 100 kr

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Såhär ser rankingen ut just nu:
Kanada
Finland
Ryssland
Sverige
USA
Belarus
Tjeckien
Schweiz