Efter ett händelserikt gruppspel är det nu dags för kvartsfinalerna i U18-VM. Sverige möter Finland, Tjeckien ställs mot Slovakien, USA ska kämpa mot Schweiz och Kanada möter Lettland.

USA går in som klara favoriter efter att ha vunnit alla sina fyra gruppspelsmatcher med imponerande målskillnad (33-7). De ställs mot Schweiz, som tagit sig till kvartsfinal för första gången på länge. USA står klart ut som det vassare laget, och en spelare som Schweiz får hålla ögonen på lite extra är Cole Eiserman.

I matchen mellan Tjeckien och Slovakien står förväntas Tjeckien vara favoriter. Slovakien har inte presterat på samma nivå som tidigare år och förlorade tre av sina fyra gruppspelsmatcher.

Det blir även en spännande match mellan två rivaliserande lag som spelat många matcher mot varandra den senaste tiden, Finland och Sverige. Båda har ett starkt lag på papperet, med många duktiga talanger. 

Kanada är definitivt förhandsfavoriter i matchen mot Lettland. Trots att Kanada inte imponerat på U18-nivå de senaste åren, har de en stark trupp.

Spelschema kvartsfinaler, U18-VM 2024

Alla matcher spelas torsdagen den 2 maj. Spelplatserna är finska Espoo och Vantaa. Tiderna är angivna i svensk tid. 

Kvartsfinal 1:
USA – Schweiz (Espoo)
11:00

Kvartsfinal 2:
Tjeckien – Slovakien (Vantaa)
13:45

Kvartsfinal 3:
Sverige – Finland (Espoo)
16:00

Kvartsfinal 4:
Kanada – Lettland (Vantaa)
18:45

Uppdaterad 1 maj, 2024