U18-VM för damlandslag ska spelas tidigt år 2024 där Sverige ingår i toppdivisionen i Schweiz. Nedan listar vi datumen och värdländerna för samtliga divisioner i U18-systemet.

I januari kommer de flesta divisionerna i damernas U18-VM att spelas när toppdivisionen spelas i Schweiz där bland annat det svenska U18-landslaget ska fortsätta sitt fina deltagande i sammanhanget efter silversuccén på hemmaplan i Östersund i vintras. Sverige är kvar i förstadivisionen i sammanhanget alltså när spelare födda 2006 och senare ska spela om titeln i U18-VM.

För många nationer handlar det inte om någon VM-titel, åtminstone inte bland den absoluta toppen, där det spelas flera divisioner i Internationella Ishockeyförbundets VM-system. B-divisionen innehåller nationer som Japan, Frankrike och Danmark och ännu längre ner i hierarkin hittar vi bland andra Storbritannien, Turkiet, Island och Sydafrika. Nedan listar vi alla divisioner i U18-systemet på damsidan och deltagarna för året 2024.

A-divisionen är uppdelad i två grupper medan övriga divisioner och tabeller spelas med sex lag i varje där alla lag möter alla för att skapa uppflyttningar och degraderingar efter avgjord sluttabell.

A-divisionen

Spelas 6-14 januari 2024 i Zug, Schweiz.
Deltagande lag: 
Grupp A – Kanada, Finland, Tyskland, Tjeckien
Grupp B -USA, Sverige, Slovakien, Schweiz

Division 1A (B-VM)

Spelas 6-12 januari 2024 i Egna, Italien
Deltagande lag:
Japan, Danmark, Ungern, Italien, Frankrike, Österrike.

Division 1B

Spelas 8-14 januari 2024 i Jaca, Spanien.
Deltagande lag:
Spanien, Norge, Polen, Sydkorea, Kinesiska Taipei, Australien.

Division 2A

Spelas 15-21 januari 2024 i Heerenveen, Nederländerna.
Deltagande lag:
Kina, Lettland, Nederländerna, Storbritannien, Turkiet, Kazakstan.

Division 2B

Spelas 8-14 januari i Sofia, Bulgarien.
Deltagande lag:
Mexiko, Bulgarien, Belgien, Island, Nya Zeeland, Sydafrika.

Uppdaterad 11 oktober, 2023