Expekt

Kanada är vinnare av Hlinka Gretzky Cup 2023, detta efter en finalseger mot Tjeckien efter förlängning. Nedan listar vi slutspelsmatcherna/placeringsmatcherna och slutställningen i U18-turneringen.

Det har spelats ungdomshockey i Tjeckien och Slovakien när Hlinka Gretzky Cup har gått av stapeln under den föregående veckan. Småkronorna har varit där med ett talangfullt gäng födda 2006 ledda av förbundskapten Johan Rosén. Sverige fick dock ett snöpligt slut på gruppspelet där man vann sista matchen mot Tjeckien men där målskillnaden i totalställningen i gruppen skickade USA och Tjeckien vidare till semifinal och Sverige till en placeringsmatch, en match man slutligen vann efter Linus Erikssons avgörande i förlängningen mot Schweiz.

Turneringen vanns av Kanada som besegrade hemmanationen Tjeckien i finalen efter förlängningsavgörande. Både Tjeckien och Kanada var turneringens dominanter med storsegrar i varsin semifinal.