Efter att gruppspelet i U18 VM nu är avslutat är det dags att titta på statistiken för turneringen såhär långt. De svenska spelarna har gjort en bra insats, men det är trots detta det ryska landslaget som toppar samtliga listor.

Skytteligan toppas för tillfället av ryska Matvei Michkov, som under sina fyra matcher har fått till hela nio fullträffar. På en andraplats återfinns Danila Klimovich ifrån Belarus, som gjort sex mål. Den svensk som gjort allra flest mål under gruppspelet är Isak Rosén som gjort tre mål under sin tid på isen.

Även assist-ligan toppas av ett ryskt namn, Nikita Chibrikov som hjälpt till vid hela åtta mål. Efter honom följer lagkamraten Danila Yurov med sex poäng. Fabial Lysell är den svensk som hittills gjort flest assist.

Utöver att ha gjort flest mål under turneringen, så toppar Matvei Michkov även listan för spelarna med flest poäng. Förutom sina mål har han även bidragit med två assist, vilket ger honom elva poäng såhär långt. Efter honom följer Nikita Chibrikov med tio poäng. Svensken som ligger högst på den här listan är Fabial Lysell med fem poäng.

IIHF för även statistik över vilka spelare som spenderat flest minuter på utvisningsbänken. Här är det tyska Rayan Bettahar och schweiziska Maximilian Streule som tillsammans toppar listan med 29 minuter vardera. På en delad andraplats återfinns svenska Liam Dower Nilsson ihop med tjeckiska Marcel Marcel. Båda har dragit på sig 27 utvisningsminuter.