U18 VM blev en målrik turnering och hela 224 puckar sattes i nötet under de 28 matcherna. Detta ger ett snitt på hela 8 mål per match! Vi har kikat närmare på den statistik som IIHF presenterat för turneringen, där spelarna rankas utifrån sina enskilda insatser.

Den spelare som lyckades med allra flest fullträffar var Rysslands Matvei Michkov som nätade hela tolv gånger för sitt lag. Efter honom följde Kanadas Shane Wright med 9 mål. Den svensk som gjorde flest mål var Isak Rosén som delar listans tredjeplats med Kanadas Connor Bedard och Finlands Samu Salminen. De gjorde alla sju mål under mästerskapet.

Assistligan vinns även den av en rysk spelare, Nikita Chibrikov, som var delaktig i nio mål. Den främsta svensken på denna lista är Fabian Lysell som backade upp vid sex svenska mål.

Sett till den totala poängligan så är det inte alltför oväntat 16-årige Michkov som återigen tar ledningen i och med sina många mål och assister. Hela 16 poäng lyckades han samla ihop. Bästa svenskarna blev här Rosén och Lysell med nio poäng vardera.

Utifrån sina framgångar har ett antal spelare prisats för sina insatser. Inte helt oväntat blev det Michkov som utsågs till både bäste forward och den mest värdefulla spelaren i hela turneringen. Här är de spelare som valdes ut av IIHF, samt det All Star-lag som media har utsett.

Annons: ⇢ Svenska Spel Sport & Casino - Få 100 kr extra att spela för

Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-819100. Spelalagom.se

Bäste målvakt: Benjamin Gaudreau, Kanada
Bäste back: Aleksi Heimosalmi, Finland
Bäste forward: Matvei Michkov, Ryssland
MVP: Matvei Michkov, Ryssland

Årets All Star-lag
Målvakt:
Sergei Ivanov, Ryssland
Backar: Aleksi Heimosalmi, Finland och Brandt Clarke, Kanada
Forwards: Connor Bedard, Kanada, Matvei Michkov, Ryssland och Samu Tuomaala, Finland

Tyvärr inga svenskar som fick någon speciell utmärkelse i turneringen. Men det fanns dock en lista som toppades av ett svenskt namn. Liam Dower Nilsson knep med sina 31 minuter i utvisningsbåset “segern” i listan över flest utvisningsminuter.