Foto: Bildbyrån

Forwarden Oskar Lindblom kan vinna pris i NHL efter sitt tuffa år, där han besegrat sin cancer. Lindblom är en av tre nominerade till priset till den spelare som visat mest ihärdighet och engagemang till hockeyn.

När säsongen 19/20 startade, skulle Oskar Lindblom bli en viktig pusselbit i Alan Vigneaults nya lagbygge i Philadelphia. Säsongen började väl för den svenska landslagsforwarden också.

Men efter 30 spelade matcher saknades Lindblom hos Flyers. Och i december kom beskedet att han hade drabbats av en typ av skelettcancer, vilket gjorde att han fick genomgå en behandling på en gång.

Sedan dess har hockeyvärlden visat sina sympatier till Oskar Lindblom och följt med på hans resa genom behandlingen. Och i början av juli kom glädjebeskedet att Lindblom avslutat sin cellgiftsbehandling.

Nu kan svensken prisas av NHL. Varje år nominerar ligan tre spelare till det hedersfyllda priset Bill Masterton Memorial Trophy. Pokalen delas ut till den spelare som under säsongen visat mest ihärdighet, engagemang och sportsmannaanda.

Priset vanns förra året av den svenske målvakten Robin Lehner efter att ha tagit sig ur sitt missbruk. Anders Hedberg är en annan svensk som vunnit pokalen i mitten på 80-talet.

Tillsammans med Oskar Lindblom är även Dallas-backen Stephen Johns nominerad och Ottawas forward Bobby Ryan.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här