LeoVegas

Tre Kronor har nu fått sina två sista motståndare till gruppspelet för OS i Peking i vinter. Efter helgens OS-kval står det klart vilka tre länder som intar den kinesiska huvudstaden i februari.

I helgen spelades ett spännande kval för tolv europeiska länder. På tre olika håll avgjordes tre gruppspel där vinnaren i varje grupp skulle få avancera till de Olympiska Spelen 2022. Kvalspelet bestod av Grupp D, Grupp E och Grupp F.

Grupp D avgjordes i Bratislava, huvudstad i Slovakien. Där var det just hemmanationen och förhandsfavoriten Slovakien som gick segrande ur gruppspelet. Slovakerna vann tre raka matcher mot Österrike, Polen och Belarus och kunde med enkel hand bli klart för OS i Peking.

I Grupp E så var det även där favoriten och hemmanationen som avancerade till OS. Gruppen spelades i Riga, där Lettland till slut var det land som fick biljetten till Peking. Efter storsegrar mot Italien och Ungern med 6-0 respektive 9-0, så avgjordes allt i den sista matchen. För motståndet stod Frankrike, som även de gått rent hittills. Men hemmanationen Lettland kunde hålla ifrån fransmännen och ta en ovärderlig seger med 2-1 och därmed bli klara för de Olympiska Spelen.

Grupp F var på förhand den tuffaste gruppen av dem alla, där Norge, Danmark, Slovenien och Sydkorea huserade. Efter att Norge och Danmark inlett med två segrar vardera så stundade det gruppfinal i den sista omgången på Norges hemmaplan i Oslo. De skandinaviska grannarna drabbades samman i en match som blev tajt och jämn. Efter en mållös första period så bröt Frederik Storm dödläget och satte 0-1 för Danmark. Med drygt tre minuter kvar av matchen så avgjorde Danmark genom NHL-stjärnan Nikolaj Ehlers och avancemanget till OS var ett faktum.

Tre länder är alltså klara för OS och därmed är samtliga grupper färdigställda. Tre Kronor kommer inte att få möta Danmark, men däremot både Slovakien och Lettland tillsammans med Finland, vilket var klart sedan tidigare.

OS-grupperna till Peking

Grupp A:


Annons: ⇢ LeoVegas - Sätt in 100 kr eller mer och få ett gratisspel värt 100 kr

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Kanada
USA
Tyskland
Kina

Grupp B:

Ryssland
Tjeckien
Schweiz
Danmark

Grupp C:

Finland
Sverige
Slovakien
Lettland


Mlada Boleslav - Zurich
Jastrzebie - Frisk Asker