Hajper

När Team 17, Småkronorna och Juniorkronorna samlas för landslagsturneringar i november så är Örebro HK den klubb som har flest spelare med. Nedan listar vi samtliga lagtillhörigheter i ungdomslandslagen på herrsidan i november.

De svenska landslagen släpper många trupper inför november månads turneringar. Team 17 åker till Finland för en fyrnationsturnering och Småkronorna reser till Schweiz för att möta USA, hemmanationen, Finland och Tjeckien i en femnationsturnering.

Men även Juniorkronorna ska spela en fyrnationsturnering på hemmaplan när man intar Catena Arena i Ängelholm den 12-14 november. Till dessa landslagstrupper så har totalt 67 olika spelare tagits ut av förbundskaptenerna Anders Eriksén (Team 17), Magnus Hävelid (Småkronorna) och Tomas Montén (Juniorkronorna).

Av dessa spelare så kommer nio stycken från Örebro Hockey, vilket är det största antalet landslagsspelare bland samtliga klubbar till novembersamlingen.


Annons: ⇢ LeoVegas - Sätt in 100 kr eller mer och få ett gratisspel värt 100 kr

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Örebro har fyra spelare med i Team 17: Eric Olsson, Eric Bürger, Kalle Carlsson och Lukas Sagranden. I Småkronorna så finner vi succéspelaren från SHL, Leo Carlsson, men också Tim Almgren och Elias Pettersson. Bland Juniorkronorna så finns Filip Barklund och den storväxte centern Milton Oscarson med.

Förutom Örebro så sticker andra klubbar ut när det gäller att producera landslagsspelare. Hockeyallsvenska HV71 har med åtta spelare till de tre trupperna, medan Frölunda har sju. Linköping HC har en hög representation i Småkronorna, där Hugo Hävelid och Mattias Hävelid (söner till VM- och OS-guldmedaljören Niclas Hävelid) finns med tillsammans med klubbkamraterna Fabian Wagner och Filip Bystedt, som båda fått speltid i SHL under säsongen. Daniel Ljungman och Elliot Ekmark från LHC återfinns också i Juniorkronornas trupp.

Klubbarnas representation i landslagen:

 1. Örebro HK (9 spelare)
 2. HV71 (8)
 3. Frölunda HC (7)
 4. Linköping HC (6)
 5. Djurgårdens IF (6)
 6. Skellefteå AIK (5)
 7. Brynäs IF (4)
 8. Färjestads BK (4)
 9. AIK (3)
 10. Rögle BK (3)
 11. Växjö Lakers (2)
 12. Leksands IF (2)
 13. Södertälje SK (2)
 14. Mora IK (2)
 15. MoDo (1)
 16. Malmö Redhawks (1)
 17. Luleå HF (1)
 18. Ilves Tampere (1)


Frölunda - Linköping
Oskarshamn - Färjestad