Hajper

Omslagsbilden till detta inlägg är hämtad från Bildbyrån

Under helgen som var avrundades de olympiska spelen och då även ishockey-turneringen som spelades där. Efter intensiva semifinaler under fredagen var det Tyskland och OAR som lyckades ta sig vidare till den stora finalen. För de ryska spelarna var spel i en OS-final ingenting nytt, men för Tyskland var upplevelsen någonting helt nytt. Laget har under turneringen överraskat väldigt många då de på vägen slagit ut såväl Sverige som Kanada och ända in i slutsekunderna var och snuddade på det olympiska guldet.

Matchen inleddes i ett bra tempo, men utan några puckar i mål. I slutsekunderna utav den första perioden kunde OAR sätta 1-0 via Vyacheslav Voiniv. Halvvägs in i den andra perioden kunde Tyskland sedan kvittera efter ett mål utav Felix Schutz. Ungefär halvvägs in i den sista perioden såg det ut som att matchen kunde sluta hur som helst och att nästkommande mål kunde bli det avgörande. Men matchen avslutades istället med en mycket intensiv och hård kamp.

Det hela började med att OAR åter igen tog ledningen drygt 7 minuter kvar utav matchen. Dock blev lyckan över detta inte lång, då Tyskland satte 2-2 bara sekunder senare. Det hela följdes sedan upp utav ett ytterligare tyskt mål med knappt tre minuter kvar att spela. Då drog OAR på sig en utvisning, vilket resulterade i att man plockade ut sin målvakt för att få till en sista chans på mål. Detta lyckade man med med endast 56 sekunder kvar utav matchen där Nikita Gusev kunde ta kampen till förlängning. Här hann man spela i nio tuffa minuter innan tyska Patrick Reimer utvisades för hög klubba, vilket gav OAR spela i powerplay. Detta droga man väl nytta av när Kirill Kaprizov satte den avgörande pucken som tog laget till guld.

Annons: ⇢ NordicBet - 100% upp till 1 000 kr + 100 freespins

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Kanada tog hem bronset
Dagen innan finalen spelades bronsmatchen mellan Kanada och Tjeckien, som genom sina förluster i semifinalerna missade chansen om guld. Såväl den första som den tredje perioden i matchen bjöd på en mängd mål och när slutsignalen ljöd stod det klart att Kanada tog hem bronspengen efter en seger med 6-4.

Lagens slutliga placering i turneringen blev som följande:
1. OAR
2. Tyskland
3. Kanada
4. Tjeckien
5. Sverige
6. Finland
7. USA
8. Norge
9. Slovenien
10. Schweiz
11. Slovakien
12. Sydkorea


Frölunda - Linköping
Oskarshamn - Färjestad