Sveriges match mot Tjeckien slutade i förlust. 2-0 stod det efter alla perioder var spelade. Ett dominerat Sverige fick med låga huvuden stiga av isen.

Ryssland mötte Finland och tog hem serien med blott 1 mål. Det stod 4-3 nä slut signalen ljöd. Däremot blev det sista avgörande målet satt i övertid. Finland stod på sig och gav Ryssland en värdig kamp. Sverige däremot tillät Tjeckien att göra 2 mål på dem utan att själva ligga på attacken och sätta in åtminstone 1 mål. Årets landslag som deltar i Oddset Hockey Games har båda spelare som deltagit i NHL och KHL som är ligor i världsklass. Elitserien har långt kvar tills de kan hamna på samma nivå.

Tre Kronor har enbart vunnit 2 av 7 spelade matchar i denna säsong. Dessa vinster levererades enbart när svenskar från NHL-serien var tillgängliga för spel. Som det ser ut just nu är det många som tror att Sverige enbart är med som utfyllnad. Deras support hurrar tomma rop och efter matchen mot Tjeckien slår klasskillnaden rätt stort. Spelare från elitserien har ingen chans mot en rutinerad NHL spelare.

Hittills har enbart matchen mot Tjeckien spelats. I kommande match avgörs det om Sverige fortfarande har hoppet uppe eller om det blir bottenplats för Tre Kronor.