Jalla casino

Under dagen idag avgjordes de två semifinalerna i herrarnas olympiska turnering och det står nu klart att det blir OAR och Tyskland som kommer att göra upp om guldet i den stora finalen på söndag.

Den första semifinalen mellan Tjeckien och OAR resulterade i tre mål till de ryska spelarna, där Nikita Gusev och Vladislav inledde det hela med två snabba mål inom loppet av knappa minuten drygt halvvägs in i matchen. Motståndarna hade flera lägen med powerplay, men lyckades aldrig få in pucken i mål. Med sex minuter kvar på klockan valde Tjeckien att plocka ut sin målvakt i ett sista tappert försök, men det hela resulterade istället i att OAR satte spiken i kistan genom 3-0.

Den andra semifinalen spelades i sin tur mellan stornationen Kanada och Tyskland som förvånade många när de slog ut Sveriges i kvarten. Matchen inleddes med flera utvisningar och i spela fem mot tre kunde Brooks Macek sätta 1-0 till Tyskland. Kort in i den andra perioden utökade man ledningen ytterligare och inte långt kunde Frank Mauer sätta 3-0. Målet följdes utav ett kanadensiskt powerplay, som resulterade i en reducering till 3-1. Dock tog det inte många minuter innan Tyskland tilldelades samma fördel som i sin tur slutade i ett ytterligare mål.

Den sista perioden öppnade Kanada upp målskyttet och kunde sedan med dryga 10 minuter kvar sätta 4-3. Perioden följde sedan med kanadensiska målvaktsbyten samt tom kasse, men trots detta kunde laget inte få till målet som kunde ta matchen till förlängning. När slutsignalen ljöd stod det klart att Tyskland var klara för sin första olympiska hockeyfinal.

Annons: ⇢ ComeOn - Få upp till 750 kr i bonus

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Finalen mellan OAR och Tyskland spelas på söndag, medans bronsmatchen spelas imorron lördag. Under fliken Slutspel hittar du all information om tider och kanaler för matcherna.


Frölunda - Linköping
Oskarshamn - Färjestad