Sveriges U18-landslag på damsidan har två raka förluster i U18-VM. Detta efter nattens förlust mot Kanada, där motståndarna vann med 1-3.

Tuffast möjliga start i ett VM. Ja, det får man kalla Damlandslaget U18:s resa i USA. Först ställdes man mot värdnationen (förlust 1-6) och natten mot onsdagen så stod Kanada på andra sidan.

Efter 60 spelade minuter konstaterades att Kanada var strået vassare. Kanada tog ledningen efter två och en halv minut, något som naturligtvis gav dem energi. I slutet av den första perioden så kom 0-2, en tung smäll för Sverige.

I mitten av den andra perioden så utökade Kanada sin ledning till 0-3, men tätt därpå så fick Sverige in en reducering. Tuva Kandell var sist på pucken när Sverige fick ett powerplay. Men trots reduceringen till 1-3 i slutet på andra perioden så kom inga fler mål i den tredje, varken för Sverige eller för Kanada.

Matchen slutar 1-3 till Kanada. Sverige parkerar nu sist i Grupp A, den högst rankade gruppen i turneringen. Härnäst väntar Finland den 9 juni i den sista gruppspelsmatchen innan helgens slutspel.