Foto: Bildbyrån

Efter sju säsonger i SDHL och 29 landskamper med Damkronorna tvingas Nathalie Ferno lägga skridskorna på hyllan – endast 23 år gammal. Anledningen är upprepade hjärnskakningar som nu gjort att Luleås medicinska team gett Ferno rådet av avsluta sin karriär som elitidrottare. 

“Så klart är det inte så här jag önskade att min ishockeykarriär skulle ta slut. Att må som jag gjort under den värsta tiden är ingenting jag vill uppleva igen så därför känner jag mig trygg i att det här är det rätta beslutet för mig”, konstaterar Ferno.

De senaste säsongerna har det förvisso blivit två SM-guld med Luleå, men desto värre sparsamt med speltid för den energiske forwarden. Förra säsongen tog slut redan i januari då hon ådrog sig en hjärnskakning borta mot Göteborg. Första träningen den här säsongen var det dags igen. Ny hjärnskakning – som till slut blev droppen för Luleås medicinska team.

“Vi har gjort ett antal tester och värderat skadan, och vår bedömning är att Nathalie inte ska återgå till ishockeyspel igen”, säger Jan Lexell, specialistläkare med ansvar för hjärnskakningar. “Vi har fattat beslutet att rekommendera att hon avslutar sin karriär som elitidrottare och att hon förhoppningsvis kommer kunna slutföra sina studier med så lite kvarvarande besvär som möjligt.”

Om artikelförfattaren:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@vmhockey.se

>> Läs mer om mig här