Expekt

Tjeckien stod för motståndet när Tre Kronor skulle spela sin sista match i Swiss Hockey Games i Zürich. Slutresultatet blev 3-5 och Sverige stod därmed som vinnare av turneringen.

Sverige inledde matchen starkt och tog efter 14 minuter ledningen genom ett mål av Sebastian Hartmann. Tjeckien svarade dock strax därefter med en kvittering genom Robert Kousal, som utnyttjade en retur från den svenska målvakten. Men bakåtmålet stoppade inte Tre Kronor, som återtog ledningen tack vare Pontus Andreasson, som gjorde sitt första mål för landslaget. Inte heller en missad straff av Marcus Sörensen fick Sverige att tappa momentum, och Andreasson lyckades istället göra sitt andra mål och ge laget en 3–1 ledning.

Lucas Elvenes, som inte gjort något landslagsmål på länge, bidrog också till Sveriges framgång genom att sätta 4–1 målet. Under tredje perioden kom Tjeckien ikapp och minskade Sveriges ledning till 4–3 efter mål från Petr Kodytek och Daniel Vozenilek, men det räckte inte hela vägen.I matchens slutskede säkrade Marcus Sörensen Tre Kronors seger målet som också fastställde slutresultatet till 5–3. Segern gjorde Sverige till vinnare av hela turneringen.

Till Viaplay uttryckte Tre Kronors förbundskapte Sam Hallam sin tillfredsställelse över lagets prestation. Han betonade att lagets självförtroende och förmåga att hantera olika motstånd var avgörande för segern. Med denna framgång i Swiss Hockey Games har Tre Kronor visat att de är väl förberedda inför kommande utmaningar, däribland VM.

Tjeckien – Sverige, 3-5 (0-1, 1-1, 2-3)

14:26’ 0-1 Sebastian Hartmann (Jesper Sellgren)
22:59’ 1-1 Pavel Kousal (David Tomasek)
24:40’ 1-2 Pontus Andreasson (Lukas Elvenes, Lawrence Pilut)
49:07’ 1-3 Pontus Andreasson
52:42’ 1-4 Lukas Elvenes (Pontus Andreasson, Lawrence Pilut)
53:30’ 2-4 Petr Kodytek (Jakub Rychlovsky)
59:01’ 3-4 Daniel Vozenilek (Tomas Filippi)