Betsson

Foto: Bildbyrån

Förutom att Karjala Cup spelades samt att juniorkronorna nådde stora framgångar i sin turnering, så samlades även övriga svenska landslag under veckan som passerade. Här har vi summerat hur det gick för de olika lagen, som alla höll till på svensk mark.

Damkronorna genomförde lyckat läger

Enligt de första planerna för säsongen skulle damkronorna ha spelat en turnering på hemmaplan under den gångna veckan, men denna ställdes in i samband med konflikten mellan spelarna och förbundet. Nu blev det istället ett träningsläger i Falun, där man förutom olika tester hann med en landskamp mot det lokala U18-laget. De två första perioderna var jämna, men mot slutet av matchen drog man på sig en del utvisningar, där pojklaget kunde ta ledningen. Mötet slutade 4-2 och enligt Sveriges team manager Johanna Malmström är man ändå nöjda med samlingen.
– Trots förlusten tar vi med oss flera positiva matchsituationer och ser fram emot nästa turnering i Tyskland i december, säger Malmström till Swehockey.se.

Nästa samling sker som sagt i december och då spelar man årets första turnering i Tyskland. Truppen hit plockas ut redan den 25 november.

Småkronorna starka i hemmaturnering

Det svenska U18-landslaget gjorde en mycket bra insats under hemmaturneringen i Sundsvall. 3 av 4 matcher slutade i segrar, där USA var det enda motståndet som inte gick att knäcka.

Såhär gick det för svenska småkronorna i turneringens matcher:
Ons 6 nov Sverige-Schweiz 5-2
Tors 7 nov Sverige-Finland 4-1
Lör 9 nov Sverige-Tjeckien 3-1
Sön 10 nov Sverige-USA 1-3

Nästa samling för laget blir i december, då man håller ett träningsläger i Falun.

Juniordamernas visade fin form mot Finland

Även juniordamerna höll till på hemmaplan, där de bjudit in Finland för tre raka landskamper. Bägge lagen presterade mycket bra och matcherna resulterade i två svenska segrar, där den första skedde på övertid.


Annons: ⇢ LeoVegas - Sätt in 100 kr eller mer och få ett gratisspel värt 100 kr

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Såhär gick det för svenska juniordamerna i turneringens matcher:
Tors 7 nov Sverige-Finland 3-2 (OT)
Fre 8 nov Sverige-Finland 1-2
Lör 9 nov Sverige-Finland 4-1

Inför VM som arrangeras i mellandagarna har laget endast en samling kvar, där man håller i en turnering på hemmaplan i början av december. Truppen hit plockas ut den 27 november och i mitten av december beslutas det vilka som åker med till VM.

Om artikelförfattaren:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här