Foto: Bildbyrån

Garpenlövs första seger som förbundskapten får vänta, Lejonen blev lite för svåra som dessutom vinner Karjala Cup.

Kalldusch till start, precis detta som Sverige undvika. Mikko Lehto smyger sig förbi sin försvarare och sätter 1-0 till Finland efter 3.46. Spelarna måste hjälpa varandra och spela sig ur zon, inte enbart slå ut pucken. Verkligen en tuff inledning av matchen där Finland för spelet.

Sverige får powerplay 8.24, inte något lyckat sådant, men efter denna så ändrades matchbilden något och Sverige är mera med. Mot slutet av 1:a perioden spelar Sverige mycket bättre och det ser lovande ut, men Finland går med ledning till periodpaus.

Det är ett helt annat Sverige som kliver in i 2:a perioden, mycket mer aggressivt och bestämt. Under de första 5 minuterna så hade inte Finland ett enda anfall. Sedan kommer en svensk utvisning och Finland utnyttjar snabbt övertaget och Aaltonen utökar ledningen till 2-0. Men Tre Kronor verkar inte modfällda för det utan fortsätter med sitt spel.

Till slut kommer utdelningen genom ett snygg passningsspel där vi får målvakten att flytta sig i sidled och Olle Alsing sätter 2-1 efter 11.53. Efter detta så fortsätter Tre Kronor sitt tryck.

Finland leder fortsatt med 2-1 efter 2:a perioden. Med tanke hur bra Sverige spelat och vann skotten med 22-4 hade 2-2 varit ett mer rättvist resultat.

Soumi gör mål för Finlands 5.50 i 3:e perioden. Målet granskas och godkänns. Dock tar Garpenlöv tar en “coaches challenge” och målet blir bortdömt.

Denna period är mer jämn och mot slutet så plockar Sverige ut målvakten, men Finland försvarar sig bra och vinner matchen med 2-1.

Om artikelförfattaren:

Anders Granström – Ansvarig utgivare & Sportjournalist
[email protected]
079-3395109

>> Läs mer om mig här