Foto: Bildbyrån

Jag skrev innan turneringen att Beijer Hockey Games var ett utmärkt tillfälle för debutanter och oerfarna landslagsspelare att visa framfötterna inför VM i Bratislava. Bevisa att dom håller även på den internationella scenen. Jag nämnde profilstarka namn som Emil Bemström, Jonathan Davisson och Isac Lundeström. Spelare som står för den sexiga typen av hockey – den som skapar rubriker och vinner skytteligor.

Men efter att ha sett Tre Kronors första matcher i Beijer Hockey Games är det en helt annan typ av spelare som Grönborg bör överväga att ta med till den slovakiska huvudstaden. En defensiv general från tredjekedjan som kan komma att bli SHLs bidrag till den svenska VM-truppen.

Björbo-sonen och Malmö-forwarden Fredrik Händemark.

Det sägs att en bra offensiv vinner matcher – och att en bra defensiv vinner turneringar. Händemark är allround, och besitter just de egenskaper som gjort bland annat Joel Lundqvist till en trefaldig VM-guldmedaljör. En stark och smart tvåvägscenter. En jätte i boxplay. Dominant i tekningscirkeln (77% under Beijer Hockey Games). Men även en näsa för att göra poäng – vilket han visat under årets SHL där han stått för fem mål och 15 assist.

Samtidigt som det ser fruktansvärt tråkigt ut att spela hockey mot Händemark hoppas jag den fina formen håller i sig för vår defensiva general.

Då kan det bli ett roligt VM.

Om artikelförfattaren:

Alexander Carlsson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här