Expekt

Erik Karlsson är nästa superstjärna in till Tre Kronor. Backen meddelar på Tre Kronors Twitter-konto att han ansluter till VM-truppen i Tjeckien 2024.

I förra veckan berättade Erik Karlsson om intresset att äntligen få spela VM igen, om allt gick som det skulle. Och nu har stjärnan bekräftat sin medverkan i VM. På Tre Kronors Twitter-konto säger ”EK65” att han längtar efter att dra på sig Tre Kronor-tröjan igen.

– Jag anländer till VM i år, nere i Tjeckien. Det ska bli oerhört roligt och jag är väldigt stolt över att få dra på mig Tre Kronor-tröjan igen. Jag ser oerhört mycket fram emot det och det hoppas jag alla hemma i Sverige gör också, säger Karlsson.

Erik Karlsson har länge varit en av världens bästa backar sedan hans intåg i NHL-hockeyn 2009. Han kommer senast från en säsong i Pittsburgh Penguins där han stod för 56 poäng på 82 matcher i NHL där han lyckats hålla sig skadefri. Nu väntar ett VM för ”världens bästa Karlsson”, där han inte spelat ett VM sedan VM 2012. Senast han befann sig i en Tre Kronor-tröja var under World Cup 2016/17. Han har även spelat ett OS för Sverige.

Sedan tidigare har en annan stjärnback i form av Rasmus Dahlin tackat ja. Victor Olofsson är också officiellt presenterad likt nyss nämnde Dahlin medan Joel Eriksson Ek och André Burakovsky på sina håll bekräftat att de tackar ja till VM-spel, även om Tre Kronor inte bekräftat deras medverkan ännu.

Uppdaterad 22 april, 2024