Småkronorna har fått sin spelplats för U18-VM nästa år. Mästerskapet kommer att spelas i Tyskland och städerna Landshut och Kaufbeuren.

När U18-landslaget på herrsidan, även kallat Småkronorna, vann VM-guld i Örnsköldsvik och Umeå så var laget fullt med framtida svenska stjärnor. Lucas Raymond, Alexander Holtz, Tobias Björnfot, Philip Broberg, Hugo Alnefelt och Victor Söderström var några av spelarna som gjorde starka avtryck i den guldtruppen.

Sedan dess så har mästerskapet växt i hockeyälskarnas ögon hemma i Sverige. Året efter ställdes mästerskapet in med anledning av coronapandemin, men det spelades igen våren 2021. Då lyckades Sverige knipa bronsmedaljen efter seger i bronsmatchen mot Finland.

Nu står det klart vart U18-VM kommer att spelas nästa gång. Tyskland kommer att stå som värdar för mästerskapet och matcherna spelas i Landshut och Kaufbeuren. U18-VM spelas den 21 april till och med den 1 maj.

Tyskland har stått värd för U18-VM vid två tidigare tillfällen. Båda dessa gånger så har Småkronorna tagit en silvermedalj.

Grupperna till U18-VM 2022

Grupp A:

Kanada
Finland
USA
Schweiz
Lettland

Grupp B:

Tyskland
Ryssland
Sverige
Belarus
Tjeckien