Betsson

De 12 lagen som kommer medverka i herrarnas olympiska hockeyturnering är klart sedan tidigare. Men nu är självaste värdnationens medverkan uppe på tapeten.
– Att titta på ett lag som får stryk med 15-0 gynnar ingen. Varken Kina eller ishockeyn, säger IIHF:s nya ordförande Luc Tardif till nyhetsbyrån AFP.

Under Olympiska Spelen direktkvalificerar sig alltid värdnationen till samtliga lagturneringar på såväl dam- som herrsidan. Kinas damhockeylandslag har haft flera framgångsrika säsonger och deltagit i högsta divisionen i VM, medans det gått betydligt sämre för herrarna. Laget har aldrig kvalificeras sig till A-VM och håller därmed en betydligt lägre standard än övriga lag som kommer spela i årets Olympiska turnering.

Det kinesiska herrlandslaget har på grund av pandemin inte samlats för någon träningslandskamp sedan 2019 och ska i OS möta Kanada, USA och Tyskland som lottats in i samma grupp. Det kommer med andra ord bli svårt för laget att hålla samma kvalitet som sina motståndare och nu inleder Internationella Ishockeyförbundet en utredning kring huruvida Kinas herrar ska få behålla sin direktplats eller ej. Ett beslut i frågan väntas tas under oktober månad och kommer inte påverka damlandslagets medverkan.


Annons: ⇢ LeoVegas - Sätt in 100 kr eller mer och få ett gratisspel värt 100 kr

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

De kan få spela i OS istället

Men vem kan då ta Kinas plats? Enligt uppgifter ska plan B vara att ge platsen till Norge, som är det högst rankade laget utan en plats i turneringen.


Klagenfurt - Donbass