Det var en tuff kvartsfinal som väntade Damkronorna mot storfavoriterna Kanada. Det var också en alldeles för svår uppgift och Kanada krossar Sverige med 11-0.

Sverige öppnade matchen på ett väldigt bra sett. Efter 17 spelade minuter så stod det enbart 1-0 till Kanada. Sedan åker damkronorna på en utvisning och efter det så blir det en ”kollaps”. Med 19-3 i skott så skjuter Kanada in ytterligare mål och leder med 4-0 efter 1:a perioden.

Kanada var sedan helt överlägsna och det är det ena målet efter det andra. Totalt står det 9-0 efter 2:a perioden. Den bästa insatsen från Damkronorna var att de lyckades hålla nollan i boxplay.

Det blir ett målvaktsbyte i 3:e perioden där Ida Boman gör mästerskapsdebut när hon byter av Emma Söderberg.

Totalt vinner Kanada med 11-0, en välförtjänt seger.