Expekt

Kanada var stora favoriter inför denna match och de levererade. Med fart och intensitet fick dem Juniorkronorna att se ut som småkronorna, det blev en uppvisning i varför de är favoriter att vinna mästerskapet.

Matchen hinner knapp starta innan första målet görs, efter 57 sekunder står det 1-0 till hemmalaget. Ett något passivt Sverige gör det möjligt för kanadensarna att ostört skjuta och ta hand om returen.

Powerplay för Kanada och då gör dem 2-0 efter enbart 2.08 in i 1:a perioden. Kanada är för snabba och rörliga för ett förvirrat och segt Sverige.

Svenskarna får ingen tid på sig alls att etablera sitt, kanadensarna är på dem hela tiden, stör och lyckas vinna de flesta närkamper. När de inte anfaller, så gör de allt för att vinna tillbaka pucken. Det dröjer halva 1:a perioden innan jag Sverige ens får iväg sitt första skott.

All denna frenesi ger resultat och Kanada leder matchen med 3-0 efter 11.45 av perioden.

Juniorkronorna får en chans att ta sig tillbaka i matchen efter att Ostapchuk fick en 5-minuters utvisning. Spelet är inledningsvis inte speciellt imponerande, men till slut så etablerar juniorkronorna ett bra spel och från backposition avfyrar Jansson ett skott mot krysset. Gaudreau var skymd i Kanadas mål hade inte en chans. Det är reducerat till 3-1, vilket också blir resultatet för 1:a perioden.

Matchbilden förändras

Matchbilden ser lite annorlunda ut under 2:a perioden. Kanada är fortfarande det bättre laget, men Sverige lyckas vinna fler puckar, inte bli stressade på samma sätt som i 1:a perioden. Juniorkronorna har haft några bra chanser att reducera. Bland annat så mot slutet av perioden slarvar kanadensarna en del och det blir både en och två riktigt bra lägen för svenskarna. Men skärpan i avsluten saknas.

Ett gyllene läget när Sverige får spela 5 mot 3 i 53 sekunder. Denna var dock nära med ett mål för Kanada efter en dålig rensning av Lindbom.

Tacksamt för juniorkronorna är att Lindbom spikat igen, men om Sverige ska ha en chans att vinna så måste de upp några nivåer i sitt spel i 3:e perioden och framförallt ta vara på de chanser som ges. Mållöst i 2:a perioden och Kanada i fortsatt 3-1 ledning.

Det var aldrig riktigt nära

Kanada fortsatte att trycka på med samma spel som i 1:a perioden. Denna gång dröjde det enbart 35 sekunder för Kanada att utöka sin ledning till 4-1. Det hann till och med bli 5-1.

Det var aldrig riktigt nära att Sverige skulle komma igen, Kanada vinner välförtjänt denna match med 5-1. Om det ska finnas en möjlighet att nå semifinal så behöver Juniorkronorna leverera på en högre nivån än detta.