Omslagsbilden till detta inlägg är hämtad från Bildbyrån

Herrarnas gruppspel i den olympiska turneringen fortsätter idag och Tre Kronor kommer åter igen att ställa sig på isen. Den här gången är det Tyskland som vaktar motståndarmålet. Laget förlorade sin OS-inledning mot Finland och de flesta räknar med en svensk seger i mötet. Dock bör man inte räkna bort laget som i förra årets hemma-VM besegrade såväl USA och Slovakien i gruppspelet. I turneringen ställdes även Sverige mot nationen, men i detta möte blev det en överlägsen svensk seger med 7-2.

Som vi tidigare nämnt har Tyskland tagit hem 2 OS-brons i ishockey under åren och det förra mästerskapet lyckades man aldrig kvala sig in till. 2010 var man däremot med, men åkte ut i kvalet till kvartsfinalerna.

Dagens match mellan Sverige och Tyskland startar klockan 13:10 och går att se i Kanal 5. Andra matcher som spelas idag är mellan Finland och Norge, samt att OAR och Slovenien möts nu på morgonen. Även USA och Slovakien stod på isen tidigt i morse och i den kampen blev det USA som plockade hem poängen.