LeoVegas

Damernas världsmästerskap i hockey har sedan många år tillbaka haft uppehåll under de år som OS spelas. Nu ser det dock ut som att det kan bli ändring på detta.

Det är Internationella Ishockeyförbundet, som nu meddelar att man på sin kommande kongress i september kommer rösta om ett förslag där damernas turnering även ska spelas under OS-år. Detta upplägg förekommer bland annat på herrsidan, där turneringarna hålls med dryga tre månaders mellanrum.

I och med att damernas VM vanligtvis spelas i april innehåller förslaget en punkt som gör att världsmästerskapet flyttas till augusti under OS-säsongerna, dör att spelarna ska få goda förutsättningar till förberedelser inför båda turneringarna. Ett VM under sommartid är någonting som vi kommer få se redan i år, då damernas turnering på grund av pandemin flyttats till mitten av augusti.


Annons: ⇢ LeoVegas - Sätt in 100 kr eller mer och få ett gratisspel värt 100 kr

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Skulle förslaget klubbas igenom kan det hela förverkligas redan till nästa år, då OS spelar i Peking. Huruvida vi kommer få se Sveriges damer i två stora turneringar under nästa år återstår dock att se, då laget behöver kvala sig till en plats i OS. Dessa kvalmatcher äger rum senare i höst.


Klagenfurt - Donbass