Idag börjar herrarnas OS-turnering

Omslagsbilden till detta inlägg är hämtad från Bildbyrån

Precis som rubriken säger så är idag dagen där de tolv manliga hockeylandslagens väg mot guldet inleds. Det svenska laget kommer spela sina första match imorgon bitti svensk tid och ställs då mot Norge. Utöver norrmännen kommer man i gruppspelet stöta på Tyskland och Finland, där samtliga poäng man lyckas samla på sig är otrolig viktiga inför slutspelet.

Upplägget för vilka lag som tar sig vidare skiljer sig nämligen en del ifrån till exempel VM, där de bästa lagen ur vardera grupp avancerar. I de olympiska spelen lägger man istället samman de tolv lagen i en och samma tabell, varifrån topp-4 går direkt till kvartsfinal och de resterande lagen får spela play-off. Det femte bästa laget får möta det bottenplacerade laget och så vidare, vilket innebär att man inte på något sätt i förväg kan räkna ut vilket lag man ställs mot senare i turneringen.

De lag som ställer sig på isen redan idag är Slovakien som får möta OAR/Ryssland, samt USA som spelar mot Slovenien. Båda matcherna startar klockan 13:10 svensk tid.

Av | 2018-02-14T12:51:44+00:00 14 februari, 2018|OS|0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Genom att du fortsätter att använda denna sajt så godkänner du användningen av Cookies. Mer info

Vi använder cookies för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar information om din användning av vår webbplats till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.

Stäng