Den prestigefyllda turneringen för U18-landslag ställs in för första gången sedan starten för 29 år sedan. Det är coronapandemin som gör att turneringen som skulle ha spelats i början av augusti nu ställs in. 

Hlinka Gretzky Cup är turneringen där världens bästa U18-landslag möts och alla nationer kan skicka sina allra bästa spelare. Detta då den spelas under en period där det inte krockar med några juniorligor vilket gör att lag som USA och Kanada har möjligheten att skicka sina bästa juniorer till den här turneringen.

Hlinka Gretzky Cup har under olika namn spelats varje år sedan 1991, men nu 29 år senare blir det ingen turneringen. Coronapandemin i världen gör att det kanadensiska ishockeyförbundet som är ansvariga för turneringen har valt att ställa in turneringen 2020.

Sverige slutade förra året på en tredjeplats i turneringen efter ha besegrat Finland i bronsmatchen. En gång under de 29 åren som turneringen har spelats har Sverige vunnit Hlinka Gretzky Cup. Detta var 2007 då vann småkronorna mot Finland på övertid med 3-2. Victor Hedman, Jakob Silfverberg, Jacob Markström och Erik Karlsson var några av spelarna som var med i de laget.

Artikeln är skriven av:

Annons: ⇢ Betsson - Få 100 kr extra att spela för

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här