Betsson

Foto: Bildbyrån

Hockeysäsongen drar igång på riktigt nu i veckan och vi har därför sammanställt det svenska landslagets matcher under det kommande året. Det kommer hinnas med flera olika samlingar där Johan Garpenlöv får möjligheten att testa olika spelare inför sitt första VM som huvudcoach.

Euro Hockey Tour kommer traditionsenligt att spelas och då med en första turnering redan i november månad. Sveriges öppningsmatch i finska Karjala Cup kommer att äga rum på hemmaplan, närmare bestämt Tegera Arena i Leksand. Den ryska turneringen Channel One Cup spelas sedan strax innan jul och i februari blir det nya matcher på svensk mark när Beijer Hockey Games arrangeras. Det är ännu inte klart i vilken stad som turneringen kommer att hållas, men trycket på biljetter lär vara stort oavsett.

Nya möten med grannländerna väntar

Förutom de större turneringarna kommer det även bli en ny upplaga av den nordiska kampen Nordic Cup som arrangerades under förra säsongen. Här reste de nordiska landslagen runt och mötte varandra i träningslandskamper inför VM och i år kommer såväl Sveriges möten med Danmark som Finland att spelas här hemma.

Drygt en vecka innan VM startar avrundas sedan säsongen med Carlson Hockey Games i Tjeckien, där vi lär på se en relativt spikad VM-trupp spela ihop sig. VM i Schweiz drar sedan igång och pågår mellan 8-24 maj. Här kan du läsa mer om Sveriges matcher i mästerskapet.

>> Här hittar du alla Tre Kronors matcher under säsongen 2019/2020

Annons: ⇢ Betsson - Få 100 kr extra att spela för

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Om artikelförfattaren:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här