Foto: Bildbyrån

I och med att årets upplaga av juniormästerskapet nu är över börjar man redan förbereda allting inför att turneringen spelas på nytt. År 2020 kommer det hela att utspela sig i Tjeckien, vilket ger oss svenska hockeyfantaster betydligt bättre förutsättningar för att kunna följa mästerskapet på bekväma tider.

Nu är det även klart vilket motstånd som väntar för Sverige i nästkommande JVM. I och med sin placering kommer man att spela i grupp A tillsammans med Finland, Schweiz, Slovakien och Kazakstan. Den enda förändringen jämfört med i år är alltså att man får möta Schweiz istället för USA. I grupp B ingår i sin tur USA, Ryssland, Kanada, Tjeckien och nytillskottet Tyskland.

Vid första anblick kan motståndet i denna grupp se tuffare ut, men man kan aldrig räkna bort ett motstånd vilket vi klart och tydligt fick se i årets kvartsfinal. Här kommer du kunna följa utvecklingen i grupperna under turneringens gång.

Spelstäderna för respektive grupp och slutspel

Sverige kommer att spela sina gruppspelsmatcher i staden Trinec, samtidigt som grupp B håller till i Ostrava. Då Ostrava har den större arenan är det mest troligt att det är här som turneringens slutspel kommer att utspelas, vilket innebär att de svenska juniorerna kommer behöva byta arena om de tar sig till semifinal.

Sofie Hansson