Sverige ska arrangera U18-VM för damer i januari. Värdstäder blir Linköping och Mjölby när Sverige ska försöka förbättra sitt uttåg i kvartsfinalen i år. Mästerskapet spelas 5-12 januari.

Det var inte längesen Sverige anordnade ett U18-VM i hockey. Säsongen 18/19 spelades U18-VM för herrarna i Örnsköldsvik. Den gången vann Sverige turneringen med bland annat Lucas Raymond och Alexander Holtz i spetsen.

Nu har det blivit dags igen för Sverige att anordnat ett stort mästerskap, och det tar sig till Östergötland den här gången. Linköping och Mjölby blir värdstäder för det världsmästerskap som spelas 5-12 januari 2021. Det meddelar IIHF på sin hemsida.

I år tog sig tjejerna till kvartsfinal med en ganska ung trupp. Nu följer några av spelarna med till hemma-VM, bland annat Nicole Hall och Mira Markström, som är framtida storstjärnor.

Det blir även en tv-satsning på tjejerna som ska representera Sverige. SVT har valt att sända samtliga Sveriges matcher samt finalen, vilket är en rolig satsning för flick- och damhockeyn i Sverige.

– Vi ser verkligen fram emot att visa Sveriges många talangfulla juniorer och blivande stjärnor i Damkronorna för vår stora, breda publik, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Sverige kommer placera sig i Linköping som hemstad och med gruppmotståndarna Tjeckien, Schweiz och Tyskland. Den andra gruppen med Kanada, Ryssland, Finland och de regerande mästarna USA utgår från Mjölby, enligt Internationella Ishockeyförbundet.

Något spelschema har ännu inte kommit.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här